|
muffin
|
 |
« : Rujan 15, 2008, 05:52:55 am » |
|
Evo jednog domaceg peciva na brzinu :'(probam postaviti slike na ovaj forum ali nejde, pa bi molila naseg dragog administratora da mi objasni kako , unaprijed hvala Muffin
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Rujan 15, 2008, 08:14:50 pm muffin »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
kkuhar
|
 |
« Odgovor #1 : Rujan 15, 2008, 10:44:34 pm » |
|
Evo Muffin postavio sam objašnjenje kao staviti slike, pogledaj ovdje. Ako još nešto nije jasno ili misliš da bi dobro došlo ostalima molim te napiši. Pozdrav!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
KiNet
|
|
|
|
muffin
|
 |
« Odgovor #2 : Rujan 17, 2008, 05:39:44 am » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
muffin
|
 |
« Odgovor #3 : Rujan 17, 2008, 05:40:47 am » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
muffin
|
 |
« Odgovor #4 : Rujan 17, 2008, 05:44:11 am » |
|
 uspijelo je ovaj put , mislim da je prosli put greska bila negdje drugdje jer isti postupak i sad je bilo OK. Hvala na odgovoru , uzet ce nam malo vremena dok se ne snademo i nademo na novom forumu. Pozdrav Muffin
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
kkuhar
|
 |
« Odgovor #5 : Rujan 17, 2008, 08:07:34 am » |
|
A recept?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
KiNet
|
|
|
|
muffin
|
 |
« Odgovor #6 : Rujan 17, 2008, 04:58:15 pm » |
|
Izvinjavam se vec je bilo kasno jucer dok sam se snasla sa slikama , nema posebnog recepta to je recept od oka ali otprilike ide ovako , oko 1/2 litre mlake vode , jedan kvas , saku kukuruznog brasna (ne palente) mora biti brasno, 1/2 dcl ulja, krusno brasno koliko tijesto primi , kim po zelji (moji vole),zlicicu secera......u vodu stavimo kvasac sa secerom i dasak brasna , ostaviti oko 15 min da odstoji na toplom , dodamo ostale sastojke , zamijesimo tijesto i ostavimo da odstoji na toplome oko 1/2 sata , formiramo kuglice po zelji , pospemo (palentom) ostavimo da odstoji 10 min i stavimo peci. Ops zaboravila sam zlicu soli ili po zelji.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Rujan 17, 2008, 05:00:09 pm muffin »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
pahuljica
|
 |
« Odgovor #7 : Rujan 17, 2008, 06:30:12 pm » |
|
...draga muffin baš si me narajcala ovim pecivom...već ga čujem kako miriši....vani je ledeno ko sam vrag...pa baš zove da se pravi ovako nešto toplo da kuća zamiriše  ...odoh i ja potražiti sa čim ću razveseliti ukućane....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
...kad Nadalina muti jaja...
|
|
|
|
kadulja
|
 |
« Odgovor #8 : Rujan 17, 2008, 07:24:12 pm » |
|
Draga muffin.....pecivo savršeno izgleda,pogotovo sa kukuruznim brašnom....baš po mom guštu.Izgleda da je ljetu došao kraj...i ovdje je jako hladno(imam debele bičve na nogama),dobro pahuljica govori, trebalo bi kuću ugrijat, a to znaći upalit pećicu i nešto ispeć za osladit brke.  -------------- Gušti su gušti
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
pahuljica
|
 |
« Odgovor #9 : Rujan 17, 2008, 11:07:08 pm » |
|
...evo drage moje sa čim sam ja večeras razveselila moje drage i sebe  naravno... SLANO PECIVO -1 kg brašna -1 kockica svježeg kvasca -2 dl mlijeka -1 jogurt -1 čaša od jogurta ulja -1 jušna žlica šećera -1 jušna žlica soli -mlake vode po potrebi u mlijeku rastopiti kvasac sa malo šećera. U brašno umiješati ostale sastojke (ja stavila pola čaše maslinovog ulja i pola čaše bijelog ulja), pa na kraju kvasac. Dodati mlake vode po potrebi dok se ne umijesi mekano tijesto. Ja sam sve radila mikserom - vilicama za tijesto, dok se nije pokupilo svo brašno iz zdjele. Poklopiti i pustiti da se dobro uzdigne. Premjesiti i uvaljati u valjak, razrezati ga na 6 djelova i svaki dio razvaljati u krug pa svaki grug razrezati na osam djelova, pa svaki trokutić zaviti od šire strane ka užoj u kiflicu. Padelo obložiti pek papirom, kiflice premazati rastopljenim maslacem i žutanjkom izmješanim sa malo mlijeka. Peći na 200*C oko 20-25 minuta. Kiflice su fine sa svim vrstama narezaka...mi smo se satrali...a sad kad sam vam podarila recept ne preostaje vam nego da se i vi probate satrati sa ovim mekanim ukusnim pecivom. Htjela sam slikati i poslati slike....ALI... sinov komp se najeo virusa pa je na oporavku...a kćerkin je prebukiran svim i svačim pa ne mogu niti slike sa aparata skinuti na njega...dakle ne preostaje mi nego kad se sve popravi i oporavi napraviti novu turu i poslati slike. POLJUBACA more za sve cure  evo prošli tjedan sam ponovila lekciju iz slanih kiflica i kao što obečah slikica je tu...
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Listopad 13, 2008, 09:24:28 pm pahuljica »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dalija
|
 |
« Odgovor #10 : Rujan 27, 2008, 08:43:04 pm » |
|
Drage moje neke sam uspjela naći a koje još nisam nadam se da budem, PUSA SVIMA. Dalija
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
pahuljica
|
 |
« Odgovor #11 : Listopad 14, 2008, 10:18:38 pm » |
|
...htjela sam samo probuditi temu da vidite sliku mojih slanih kiflica koju sam naknadno stavila...  hvala na pažnji 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
kadulja
|
 |
« Odgovor #12 : Listopad 15, 2008, 02:10:12 pm » |
|
Pahuljice dušo...ovo pecivo je super.Obožavam sve ove kifliće i sa nadjevom i bez njega,pogotovo kad su još topli........mmmm.......mljac......mljac...Izgledaju predivno.Moji doma najvise vole punjene sirom,ja imam jedan malo drugaciji recept....ali kad su topli svi se tope u ustima.Ja sam uvijek ZA,kada su ovakva peciva u pitanju. Cmokić 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
mihy
|
 |
« Odgovor #13 : Studeni 29, 2008, 09:45:24 pm » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
pahuljica
|
 |
« Odgovor #14 : Studeni 29, 2008, 09:57:52 pm » |
|
...draga prošvrljaj po starom forumu...ja ti nisam baš pekačica kruhova, ali sam jednom dala jedan neisprobani recept za kukuruzni kruh, a naša draga Aida koja je nekad bila jako aktivna na forumu, a sad se na žalost više ne javlja, primjenila je taj receptić i unijela neke svoje preinake i rekla je da je bio divan...ja sad nemam baš vremena jer sam u big poslu, ali zato ti malo potraži i isprobaj ono što je već isprobano...ljubac...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
mihy
|
 |
« Odgovor #15 : Studeni 30, 2008, 11:31:02 am » |
|
oki doki!!! Hvala! Puseki! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
kadulja
|
 |
« Odgovor #16 : Veljača 05, 2009, 09:01:57 pm » |
|
I kaze meni moj sin.....mogla bi napravit i nesto slano za promjenu....bas mi se jedu kiflici sa sirom i sezamom.I sta cu....udovoljila djetetu a i ostalima. KIFLIĆI SA SIROM I SEZAMOM
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Veljača 06, 2009, 08:32:40 am kadulja »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
didi
|
 |
« Odgovor #17 : Veljača 05, 2009, 10:27:46 pm » |
|
Ajoooj,što ovo lijepo izgleda...zamamno,slasno...rado bi omastila brk... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
didi
|
|
|
|