Posted in Kolači Tags: brašno, jaja, kakao, mlijeko Ispis

Crno bijele kockice

Crno bijele kockicePotrebno vam je slijedeće za smjesu za cca 80 kockica:

NAČIN PRIPREME:

Hladni maslac narežite na listiće. U multipraktik (ili mikserom ili ručno) stavite brašno i šećer, promiješajte i dodajte narezani maslac, miješajte ili mijesite dok smjesa ne postane jednolična. Dodajte jaje, promiješajte i dodajte mlijeko. Miješajte dok vam se u multipraktiku kugla sama ne napravi. Isto možete i s mikserom i ručno umijesiti tijesto. Kuglu podijelite na dva jednaka dijela, a u jedan dio dobro rukama ili u multipraktiku umiješajte
kakao. Obje kugle zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Nakon pola sata, izvadite tijesto i svako oblikujte rukama i valjkom u pravokutnike 23 X 10 cm. Dakle, dobiti ćete dva pravokutnika. Na plastičnu foliju stavite crno tijesto, a na njega bijelo, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na još pola sata. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, plehove obložite pek papirom. Izvadite tijesto i oštrim nožem režite tanke šnjitice cca 0,5 cm koje još nožem prerežete na pola, pa nožem odrežite neravne krajeve. Slažite na pleh i pecite ih cca 7 do 8 minuta (bijeli dio ne smije potamniti).
Ostavite ih da se malo ohlade, prebacite ih na čisti pek papir da se skroz ohlade i pospremite u limenu kutiju. Keksići kad se ohlade će biti malo tvrdi i onda sve mekši i mekši.

Izvor: Tekst i fotografije - Sweet Corner - Izvorni recept