Posted in Kolači Tags: čokolada, vanilin šećer, jaja, orasi, maslac Ispis

Klavir kocke

POTREBNO:   

Klavir kocke
Klavir kocke

Za biskvit:

Za roladu:

Krema za roladu:

Bijela krema za biskvit:

Za glazuru:

  
NAČIN PRIPREME: 

    Pripremite smjesu za biskvit tako da jaja i šećer miješate električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu, a zatim lagano umiješajte smjesu oraha, kakaa, brašna i praška za pecivo. Izlijte u tepsiju (32x21 cm) obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
    Za pripremu rolade, električnom miješalicom izmiješajte jaja i šećer, pa umiješajte ulje, vodu i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Izlijte u tepsiju (40x32 cm) obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta. Topli biskvit zarolajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se ohladi.
    Kod pripreme kreme za roladu u trećinu maslaca umiješajte rastopljenu čokoladu, mljevene orahe i ostatak maslaca. Kremom premažite ohlađeni biskvit za roladu i zarolajte. Kad malo odstoji, režite šnite debljine 1,5-2 cm.
    Za pripremu bijele kreme pomiješajte brašno sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka te umiješajte u preostalo mlijeko kad zakuha. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim pustite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte razrađeni maslac.
    Biskvit prerežite napola. Na prvu koru stavite pola bijele kreme, po njoj posložite ploške rolade, zatim prelijte ostatkom bijele kreme i stavite drugu koru biskvita.
Kolač prelijte čokoladnom glazurom, koju pripremite tako da u vrućem maslacu rastopite čokoladu.