Cimet

cimetCimet je začin koji se dobiva od kore cimetovca, Cinnamomum zeylanicum Nees, malog zimzelenog drveta iz porodice lovora (Lauraceae). Cimetovac potječe sa Sri Lanke, ali se danas uzgaja u većini toplih i vlažnih tropskih krajeva.
Poput ostalih začina i cimet ima dugu i uzbudljivu povijest. Miris mu je fin i sladak, a okus topao, ljutkast i pomalo trpak. Zbog svojih organoleptičkih svojstava i fizioloških učinaka upotrebljavao se u kulinarstvu i medicini,
U europskim kuhinjama cimet se uglavnom koristi u pripremi slastica, u kuhinjama sjevernoafričkih zemalja i Bliskog istoka koristi se u pripremi različitih slanih jela. Mljeveni cimet dat će istančan egzotičan okus mesnim jelima od janjetine, piletine i mljevenog mesa. Cimet se može dodavati i  jelima od povrća, voća, ali i žitarica.
Pin It

O nama

Kk 
KiNetov kuhar je prvi hrvatski elektronički kuhar koji Vam još od 1998. godine nudi kuharske recepte i mnoge korisne i zanimljive informacije iz gastro svijeta.

Photo stream

       

      Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
      Ok