Arancini

aranciniPOTREBNO:
 • 2-3 naranče
 • 300 g šećera
NAČIN PRIPREME:
    Svježe naranče operemo, osušimo, prerežemo na pola i iscijedimo sok. Pomoću jušne žlice s unutarnje strane ostružemo preostali mesnati dio naranče tako da dobijemo čistu bijelu unutrašnjost. Kore narežemo na trakice širine 5 mm i preko noći ih ostavimo u vodi da se natope i odgorče. Natopljene trakice kora od naranča ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. Na hladnu tavu dodamo toliko šećera da pokrije dno posude i miješajući pričekamo da se počnu stvarati grudice. Odmah zatim dodamo trakice kora od naranača i lagano miješamo sve dok se za njih ne počne primati šećer (šećer se ne smije topiti). Tako našećerene stavljamo u zdjelu s kristalnim šećerom, dobro izmiješamo i slažemo na podlogu ili sl. da se ne dodiruju i sušimo par dana.
Pin It

O nama

Kk 
KiNetov kuhar je prvi hrvatski elektronički kuhar koji Vam još od 1998. godine nudi kuharske recepte i mnoge korisne i zanimljive informacije iz gastro svijeta.

Photo stream

    

   Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
   Ok