Krema od limete

Krema od limetePOTREBNO:

 • 5 limeta
 • 10 listića želatine
 • 80 g šećera
 • 2 žumanca

NAČIN PRIPREME:

Limete operite pod mlazom vruće vode te ih dobro prebrišite kuhinjskim papirom. Od dva komada ogulite koru, a sve iscijedite.
Želatinu omekšajte u hladnoj vodi, prema uputama s pakiranja. U loncu zakuhajte 800 ml vode sa sokom od limete 140 g šećera. Lonac sklonite sa štednjaka I ostavite da se malo ohladi. Želatinu zgnječite i rastopite u vodi sa sokom od limete. Posudu stavite u hladnu vodu i ostavite tako pet minuta.
Žumanca stucite pjenjačom s preostalim šećerom da dobijete pjenastu smjesu. Dodajte koru od limete. Smjesu umiješajte u ohlađenu vodu sa sokom od limete te stavite u zdjelu.
Poklopite i stavite u hladnjak na tri do četiri sata, odnosno dok se krema od limete ne stvrdne. Kremu od limete izvadite iz hladnjaka teje pomoću dvije žlice stavljajte u desertne posudice. Kremu od limete možete ukrasiti tankim ploškama limete i matičnjakom.

 


Pin It

O nama

Kk 
KiNetov kuhar je prvi hrvatski elektronički kuhar koji Vam još od 1998. godine nudi kuharske recepte i mnoge korisne i zanimljive informacije iz gastro svijeta.

Photo stream

    

   Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
   Ok