Žličnjaci od krumpira

žličnjaciPOTREBNO:

 • 850 g oguljenog krumpira
  150 g krumpira kuhanog s korom
  1 jaje
  sol
  500 g brašna
  rastopljeno maslo

 

 

NAČIN PRIPREME:
       Krumpir naribajte i ostavite da odstoji 10 minuta. Potom ga zgnječite da istisnete vodu. Kuhani krumpir ogulite i naribajte u drugu posudu. Pomiješajte krumpire, dodajte razmućeno jaje, sol i brašno te zamijesite kompaktno tijesto. Ako je tijesto tekuće, dodajte još brašna. Zatim dvjema žlicama oblikujte žličnjake. Kuhajte ih u kipućoj slanoj vodi na srednjoj vatri 8 - 10 minuta (vrijeme kuhanja ovisi o veličini žličnjaka). Žličnjaci su kuhani kada isplivaju na površinu. Prije posluživanja nakapajte ih ugrijanim maslom. Žličnjaci su odličan prilog uz svinjsko pečenje s kiselim kupusom. No možete ih poslužiti i kao glavno jelo s prženim lukom ili slaninom te posute razmrvljenim kozlim sirom.
SAVJET! Tijesto od krumpira često je tanko. To se može spriječiti tako da se ne posoli, ali u tom slučaju stavite više soli u vodu u kojoj se kuha.


Izvor: Čarolija okusa

Pin It

O nama

Kk 
KiNetov kuhar je prvi hrvatski elektronički kuhar koji Vam još od 1998. godine nudi kuharske recepte i mnoge korisne i zanimljive informacije iz gastro svijeta.

Photo stream

    

   Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
   Ok