Džem od malina

Džem od malinaPOTREBNO:
1,5 kg svježih malina
 80 ml limunovog soka
 1,5 kg šećera, zagrijanog NAČIN PRIPREME:
Maline očistite i operite. Stavite ih u veliku posudu i dodajte limunov sok. Miješajte na laganoj vatri 10 minuta, pa dodajte šećer i miješajte dok se šećer ne rastopi. Pustite da smjesa uzavre i kuhajte 20 minuta, pazeći da ne zagori. Tijekom kuhanja uklanjajte pjenu s površine. Kada džem počne s drvene žlice padati u debelim krpicama i bez kapi tekućine, sklonite s vatre, stavite malo džema na rashlađeni tanjur i odložite u ledenicu na 30 sekunda. Kada je točka zgušnjavanja dosegnuta, na površini će se stvoriti korica koja će se namreš-kati kad je gurnemo prstom. Odmah napunitečiste,zagrijane staklenke i zabrtvite. Okrenite staklenke naopako i ostavite da tako stoje 2 minute, a zatim ih opet okrenite. Čuvajte na hladnom, tamnom mjestu 6-12 mjeseci. Nakon otvaranja, čuvajte u hladnjaku do 6 tjedana.
Pin It

O nama

Kk 
KiNetov kuhar je prvi hrvatski elektronički kuhar koji Vam još od 1998. godine nudi kuharske recepte i mnoge korisne i zanimljive informacije iz gastro svijeta.

Photo stream

       

      Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
      Ok