DOMAĆI KRUH

POTREBNO:   
 • 1,5 kg brašna
 • 30 g kvasca
 • sol
 • voda
   
 
NAČIN PRIPREME:  
    U šalicu mlake vode stavite kvasac da digne. Kada kvasac naraste, izlijte ga u posudu za miješanje, dodajte brašno, sol i mijesite sve dok tijesto ne postane glatko. Kad se tijesto izjednači stavite ga na dasku posutu brašnom i mijesite dodajući brašno dok se tijesto ne prestane lijepiti za prste. Tijesto je dobro umiješeno kada je srednje tvrdo i elastično. Takvo tijesto prekrijte čistom krpom i ostavite na toplom mjestu da naraste. Kada naraste ponovo ga mijesite još nekoliko minuta. Tijesto je bolje što se duže mijesi. Tijesto podijelite na dva dijela i oblikujte te ga stavite u pobrašnjen i namašćenu posudu i pecite u dobro zagrijanoj pećnici. Poslije desetak minuta smanjite temperaturu i pecite dok kruh nije gotov. Kad se kruh izvadi iz pećnice prekrijte ga čistom krpom i ostavite malo da odstoji da malo omekša.
Pin It

O nama

Kk 
KiNetov kuhar je prvi hrvatski elektronički kuhar koji Vam još od 1998. godine nudi kuharske recepte i mnoge korisne i zanimljive informacije iz gastro svijeta.

Photo stream

    

   Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
   Ok